Vilken stad är huvudstaden i USA?

Vilken stad är huvudstaden i USA?

  1. San Francisco
  2. Los Angeles
  3. Washington, D.C.

Rätt svar:

Washington, D.C. är huvudstaden i USA.

Fördjupning om: Vilken stad är huvudstaden i USA?

Washington, D.C. är en stad med en fascinerande bakgrund som går utöver dess status som huvudstad i USA. Den grundades officiellt år 1790 och fick namnet efter den första amerikanska presidenten, George Washington. Staden har genom åren utvecklats till en symbol för demokrati, politik och kultur.

En av de mest ikoniska byggnaderna i Washington, D.C. är Vita huset, som är hem för landets president och en plats där historiska beslut fattas. Kapitolium, med sin karakteristiska kupol, är platsen där kongressen samlas för att lagstifta och debattera nationens angelägenheter.

Men Washington, D.C. är också känt för sin imponerande samling av museer och konstgallerier. Smithsonian Institution är ett av världens största museikomplex och omfattar allt från National Air and Space Museum till National Museum of American History. Staden är ett paradis för kultur- och historieentusiaster.

Och bortom politiken och kulturen erbjuder Washington, D.C. en unik livsstil med sina gröna parker, restauranger med mat från hela världen och ett pulserande nattliv. Det är en stad som ständigt förändras och utvecklas, och den bär på en otrolig mångfald och rikedom.

Så när du tänker på Washington, D.C., tänk inte bara på det politiska centret utan också på en plats där historia möter nutid och där demokrati, kultur och mångfald blomstrar.


12 Jun 2024